Фондация Спорт в България“ дава премия на талантливата шахматистка Нургюл Салимова, която игра блестящо

...
Фондация Спорт в България“ дава премия на талантливата шахматистка Нургюл Салимова, която игра блестящо
Коментари Харесай

Фондация „Спорт в България“ дава 10 000 лв. премия на Нургюл Салимова

Фондация „ Спорт в България “  дава награда на  надарената  шахматистка  Нургюл Салимова , която игра ослепително на финала по време на Световната купа в Баку. Паричната  премия в размер на 10 000 лева.  се превежда по персонална самодейност на бизнесмените и меценати Мило Борисов и Роси МакКий, които са учредители на фондацията.

По този начин засвидетелстваме уважението си към достойното показване на   младата   българска вяра в шахмата , както и към нейния  треньор . Таланти като Нургюл дават опция на подрастващите да намерят  своя пример  за  подражание  и ги стимулират да се занимават със спорт във всички негови проявления “,  съобщи Мило Борисов .

Фондация „ Спорт в България “ е основана в социална изгода и набраните от нея средства са предопределени за подпомагане   на спортни клубове, самостоятелни професионални спортисти, както и на аматьорския спорт.

„ Сред нашите съществени цели е да оказваме помощ на  надарените спортисти  да развият своя капацитет.  Фондацията  ще продължи да подкрепя  Нургюл  по пътя ѝ към нови спортни върхове, тъй като грижата за младите български спортисти е основата, върху която се построяват триумфите “, допълни  Роси МакКий . Заедно с паричната награда, Нургюл и нейният треньор  Живко Жеков  получават и специфични плакети от Фондацията.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР